Bakad sötpotatis med avokadoröra

Detta recept ger drygt 6 mg järn/portion!

Ingredienser för 4 personer:

  • 600 gram blodkorv eller blodpudding
  • 4 ägg
  • 2 rödlök
  • 400 gram kål (jag brukar använda rödkål men spetskål eller annan kål går också bra)
  • 4 äpple, rött
  • Smör/olja att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • 8 msk rårörda lingon


Topping

4 msk pumpafrön/pistagenötter Rucola och/eller groddar Strimlade soltorkade tomater och/eller oliver


Gör så här:

Nagga sötpotatisen runtom med en gaffel. Baka i mikrovågsugnen, på högsta effekt, i cirka 8-12 minuter, beroende på hur stor den är. När den är lagom mjuk är den klar.

Gröp ur avokadon och placera i en bunke. Tillsätt crème fraiche och fetaost samt finhackad/pressad/riven vitlök. Mosa ingredienserna med en gaffel eller mixa, för en slätare konsistens. Smaka av med salt och peppar, chili och basilika.

Snitta sötpotatisen och fyll den med avokadoröra. Toppa med soltorkade tomater/oliver, rucola och frön/nötter. Servera genast!