Inspireras av en föreläsning

Tillhör du ett företag, en förening eller organisation och är på jakt efter en inspirerande föreläsning om mat, hälsa eller träning?  Hör av er så skräddarsyr vi ett upplägg efter era önskemål och behov, eller boka in någon av de mest populära föreläsningarna här nedan.

 
Kökets superstjärnor

Vill du leva hälsosamt men utan pekpinnar och förbud? Välkommen till en föreläsning med fokus på att välja smart och lägga till bra alternativ snarare än att utesluta. Det ska vara enkelt att leva hälsosamt!

Julia bjuder på inspirerande vardagstips samt recept baserade på sina så kallade superstjärnor i köket, näringsrika livsmedel och råvaror som kan göra under för din hälsa. Du får lära dig hur superstjärnorna såsom frukt och grönsaker, baljväxter och fet fisk påverkar din hälsa på en mängd positiva sätt.

Stärk det friska åldrandet

Att åldras är en naturlig process, med stor individuell variation, där de nutritionella förutsättningarna och behoven kan komma att behöva anpassas.

Näringsriktig mat ger förutsättningar för att man ska må bra, orka vara aktiv och som äldre kunna utnyttja sin fulla potential. Det handlar bland annat om aptit, energi, kroppens byggstenar och det viktiga solskensvitaminet – D-vitamin.

Kom och inspireras av kostens betydelse för äldre, när vi säger hipp hipp hurra för vårt alldeles egna  äldreboende – kroppen!

Mytomspunnet

Det finns en rad myter inom kost och näringslära. Säkerligen har du gått på en eller annan. Här slår Julia hål på ett antal myter och förhoppningsvis kommer du bli lite klokare. Kanske kommer det också innebära en förändring i ditt liv? Att tro på falska påståenden och myter kan göra oss onödigt restriktiva, oroliga och rädda.

Vad sägs om att frukt gör dig fet, frysta grönsaker är lika näringsrika som färska, aspartam är farligt eller att du måste äta var tredje timme för att hålla blodsockret i schack och förbränningen igång. Myt eller sanning?

Tillsammans ger vi oss ut på en resa mot verklig kunskap om kost och hälsa. Bortom myterna.